Άνοιξη: Ώρα μηδέν!

δημοσίευση | 04/04/2017 στην κατηγορία Γράμματα Μικρά

Η άνοιξη πάντα θεωρούταν η εποχή του έρωτα!

 

Η εποχή που ξυπνούν οι αισθήσεις και που η ερωτική διάθεση κορυφώνεται! Η περίοδος που οι περισσότεροι πιστεύουν πως έχουν την ανάγκη να ζευγαρώσουν ή ακόμα και να… αναζωογονήσουν αυτό που ήδη ζουν!

Κι όμως η άνοιξη έρχεται για να μας θυμίσει πως ήρθε η ώρα να διώξουμε κάθε γκρίζο από τη ζωή μας και να τη γεμίσουμε με χρώματα! Έρχεται για να μας ταρακουνήσει και να μας πείσει πως έφτασε η στιγμή να τραβήξουμε τις κόκκινες γραμμές μας και να καθορίσουμε νέα, υγιή και χαρούμενα ξεκινήματα!

Πόσοι από εμάς δεν αφήσαμε την αναβλητικότητα του χειμώνα να μας στερήσει τα πραγματικά «θέλω» μας και να μας βυθίσει στο μουντό του; Πόσοι επιτρέψαμε σε πρόσωπα και καταστάσεις να … μαυρίσουν το μυαλό και την καρδιά μας, δηλώνοντας αδύναμοι να αντιδράσουμε και πόσοι στο φόβο του πόνου, της μοναξιάς, αλλά και της συνήθειας δεν αυτοτιμωρηθήκαμε ζώντας αυτό που πάντα θέλαμε να αποφύγουμε;

Όσα λάθη λοιπόν και να μετράμε, πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εποχή της… Ανάστασης και να αναστήσουμε τον παλιό καλό μας εαυτό! Να διώξουμε ότι κακό και συμβατικό μας περιορίζει και να προετοιμαστούμε για το καλύτερο! Να πάρουμε ώθηση από τα χρώματα και την ομορφιά της φύσης και να ανοίξουμε τις καρδιές για να δεχτούν αυτό που τις γεμίζει. Να τολμήσουμε να ζήσουμε μόνοι, ή ώστε πιο διαλλακτικοί για όσο χρειαστεί , αλλάζοντας τα κριτήρια για το τι αξίζει να βρίσκεται δίπλα μας και να παρασυρθούμε σε ότι μας λείπει: στις ελευθερίες που χάσαμε, λόγω κακών επιλογών. Να θυμάστε πως η άνοιξη είναι η εποχή της αναπαραγωγής για τα υπόλοιπα πλάσματα της φύσης!

Για εμάς αποτελεί την αναγέννηση των έσω και την αφετηρία για μια καινούργια διαδρομή που θα οδηγήσει στο νέο μας εαυτό! Αυτόν που θα χαμογελάει, θα ονειρεύεται και θα ζει, πρώτα για εκείνον και μετά για τους άλλους!

Δείτε επίσης...

Facebook