Γιώργος Πετρόχειλος: Θέλω την Ελλαδάρα μου πίσω

δημοσίευση | 03/07/2014 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

Γιώργος Πετρόχειλος: Θέλω την Ελλαδάρα μου πίσω
Δε θα ξαναδουλέψω με τον Σεφέρλη

Κάθε τηλεοπτική ή θεατρική του παρουσία αποτελούσε θέμα συζήτησης.


Όμως η τελευταία εμφάνιση του Γιώργου Πετρόχειλου δημιούργησε σάλο αφού ο ηθοποιός δε δίστασε να πρωταγωνιστήσει στο τηλεοπτικό σποτ της Χρυσής Αυγής.


«Την απόφαση την πήρα για δύο σοβαρούς λόγους:


Ο πρώτος είναι γιατί θέλω την Ελλαδάρα μου πίσω. Θέλω την Ελλάδα που αγάπησα, που μεγάλωσα, με την ασφάλεια που είχε, με τις ανοιχτές πόρτες και τα παράθυρα.


Με τα παιδιά που έπαιζαν στους δρόμους.


Την αγροτιά και την ανάπτυξη της βιομηχανία, των επιχειρήσεων.


Είχαμε τη δραχμή που ήταν το πιο ισχυρότερο νόμισμα της Ευρώπη.


Υπήρχαν όνειρα και ελπίδες.


Κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δε μπόρεσε να μας δώσει ασφάλεια.


Τα ξεφτύλισαν όλα:


Καταστράφηκε η αγροτιά και η βιομηχανία γιατί μας έβαλαν ποσόστοση αναγκάζοντας μας να θάψουμε το πλεόνασμα για να μας επιδοτούν.
Κατέστρεψαν όλον τον πρωτογενή πλούτο για να μη μιλήσουμε και για το άνοιγμα της λαθρομετανάστευση και την αλλοίωση του πληθυσμού της παιδείας και τη υγείας.


Με λίγα λόγια θέλω την Ελλαδάρα μου πίσω με καθαρές και γνήσιες θέσεις.


Είναι οι μόνοι που μιλάνε με ονόματα για το μιντιακό συνονθύλευμα που καπηλεύεται την Ελλάδα.. Για τους μιντιάδες οι οποίοι παράλληλα είναι και μεγαλοβιομήχανοι και πετρελαιάδες και που θησαύρισαν με το ευρώ. καταστρέφοντας την Ελλάδα.


Εγω δε μασάω από φασισμού και ναζισμούς μου αρκούν οι καθαρές θέσεις.


Ο δεύτερος λόγος είναι. γιατί λατρεύω το δίκαιο και αυτό που έκαναν στην Χρυσή Αυγή μόνο και μόνο για την ιδεολογία της, ήταν άδικο.


Τα μέλη της είναι Έλληνες πραγματικοί και είναι το μόνο κόμμα που δεν μπήκε στην κατσαρόλα της κλεπτοκρατείας γι αυτό και την έκλεισαν φυλακή.
Είπα θα τους βοηθήσω γατί είναι Έλληνες αληθινοί και δεν έχουν σχέση με τους πολιτικούς σαπιοκοιλιάδες της βουλής.»


Το ότι εξέφρασε την άποψη και την πολιτική του πεποίθηση δημοσίως μόνο περήφανο τον κάνει, αφού η λέξη «συμβιβασμός» έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιο του.


«Περπάτησα σε έναν χώρο με θετικά και πολλά αρνητικά. Δε συμβιβάστηκα ποτέ και τόλμησα να  κλείσω μεγάλες πόρτες απορρίπτοντας ολόκληρες καριέρες. Είναι λάθος να κάνεις οποιονδήποτε συμβιβασμό τη στιγμή που σου θίγει τον χαρακτήρα και την αξιοπρέπεια. Είμαι κατά του συμβιβασμού. Πρέπει να κάνεις αυτό που θέλεις, έχοντας την ψυχούλα σου καθαρή και έχοντας ήσυχο ύπνο. Καλύτερα να βγάλεις πέντε φράγκα λιγότερα, αρκεί να είσαι εσύ γιατί αν είσαι κάτι άλλο είναι ψυχοσωματική απώλεια».


Αναφερόμενος στις εκλογές υποστηρίζει:


«Τις βλέπω ελεεινές. Όλα τα κόμματα βράζουν στην ίδια κατσαρόλα και η μόνη που δεν αποτελεί υλικό αυτούτου δραματικού φαγητού είναι η Χρυσή Αυγή. Είναι το μόνο κόμμα που ενδιαφέρεται για το έθνος και έχει πρόγραμμα που στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή, την  οικονομία αλλά και την απεξάρτηση από κάθε τι ανθελληνικό στοιχείο εντός και εκτός Ελλάδος.  Μόνο εμείς ουσιαστικά ενδιαφερόμαστε για το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που στραγγαλίζει τη χώρα. Και παρόλο τον πόλεμο και τον αποκλεισμό από όλα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ ο λαός που καταλαβαίνε θα φέρει την παράταξη στα πρόθυρα της εξουσία».


Ωστόσο παραδέχεται πως η ανοικτή τοποθέτηση του επηρέασε αρνητικά τη δουλειά του.


«Έκανα κακό στη δουλεία μου. Η μεγαλύτερη μάζα της δουλειάς μου είναι ψευτοαριστεροθολοκουλτουριάρηδες. Ήξερα ότι όλα αυτά τα μπάζα θα στραφούν εναντίον μου. Ακόμη και νέος όταν ήμουν έκανα πάντα τα μπάζα στην άκρη. Με ενδιαφέρουν μόνο αυτοί που μου σφίγγουν το χέρι είτε για τη δουλειά μου, είτε για την πολιτική μου θέση».


Τα τελευταία χρόνια ο Μάρκος Σεφερλής αποτελούσε τον πιο «δικό» του άνθρωπο  και συνεργάτη, με τον οποίο μάλιστα μετρούν δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό τους.


Φέτος όμως οι δρόμοι τους χώρισαν οριστικά.


«Έχω πάρει την απόφαση πως ποτέ δε θα ξαναδουλέψω μαζί του. Έκλεισε ο κύκλος της συνεργασίας μας και για προσωπικούς λόγους μπήκε οριστικό τέλος. Σαν συνεργάτες έχουμε προιστορία. Ξεκίνησε μαζί μου στην θεατρική παρασταση Ντάριο Φο και τον γούσταρα. Κάναμε παρέα, τον είχα στο καμαρίνι μου. Την τελευταία 6ετια κάναμε μεγάλες επιτυχίες όμως διάφορα γεγονότα μας απομάκρυναν . Φίλοι θα είμαστε αλλά ποτέ πια δε θα ξανασυνεργαστούμε.»


Βέβαια δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το νέο ρόλο του Μάρκου ως παρουσιαστή αρκούμενος να δηλώσει:


«Σαν παρουσιαστής δε με συγκλονίζει».


Κάνοντας τον προσωπικό του απολογισμό, παραδέχεται πως η τηλεόραση του έχει λείψει


«Μου αρέσει η τηλεόραση και μου λείπει. Φέρνει αγνωρισιμότητα.
Ωστόσο, οι εποχές είναι λίγο πονηρές και  διακρίνονται από υποβαθμισμένη ποιότητα.
Έχω την ευτυχία οι δουλείες μου να έχουν μεγάλη επιτυχία. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση μέσα μου για την πορεία που έχω διαγράψει»
Πάντως το τι πιστεύω εγώ δεν έχει σημασία. Την ευθύνη την έχουν οι παραγωγοί και αυτοί που πληρώνουν. Εγώ σαν ηθοποιός όπου με φωνάξουν θα κοιτάξω να κάνω το καλύτερο με αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό».


Αυτή την εποχή ασχολείται με ένα αγαπημένο κομμάτι της δουλειάς του, τις μεταγλωττίσεις.


«Ασχολούμαι με τη μεταγλώττιση. Κάνω τις «Περιπέτειες της Πάπιας» για τον ΟΤΕ TV.
Είναι 100 επεισόδια και δανείζω  τη φωνή μου στον Σκρούτζ.
Επέλεξαν τον πιο άφραγκο και σπάταλο του κόσμου για τον ρόλο του τσιγκούνη».


Αν και οι καλλιτέχνες φημίζονται για την ασταθή προσωπικής του ζωή, ο Γιώργος Πετρόχειλος συμπορεύεται πάνω από μια εικοσαετία με τη συνάδερφο του Μαρία Γιαννοπούλου.


«Η συνταγή της επιτυχίας στη σχέση μας είναι ο πόνος, η αγάπη και ο θαυμασμός.
Υπάρχει μεταξύ μας ειλικρινής αγάπη.
Αν και η Μαρία έχει αποχωρήσει από τον χώρο εδώ και 20 χρόνια γιατί δεν της αρέσει όπως έχει γίνει η δουλεία και γενικά ο χώρος, ακόμα   και όταν συνυπήρχαμε επαγγελματικά, δεν υπήρχε ανταγωνισμός αλλά αλληλοστήριξη. Με τον άνθρωπο σου η δουλειά γίνεται διασκέδαση.
Έχω μάλιστα όνειρο να κάνουμε κάτι μαζί στο θέατρο».


Μιλώντας για το μέλλον, τονίζει:


«Επαγγελματικά δεν έχω κάποιο σχέδιο, ότι έρθει.
Άλλωστε η σχέση με τη δουλειά είναι ερωτική. Κάθε νέα δουλεία είναι και μια καινούργια σχέση και είναι και η μόνη με  την οποία απατάω τη Μαρία.
Πάντως όνειρο μου είναι να συνεργαστώ με τη γυναίκα μου θεατρικά σ μια παράσταση που θα έχει πολύ γέλιο.
Σε προσωπικό επίπεδο, πριν κλείσω τα μάτια μου θέλω να δω την  Ελλάδα μου όπως ήταν με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. και θα κάνω τα πάντα γι αυτην και τους ανθρώπους της».
 
Αν και ταυτίζεται με τις ακραίες απόψεις της Χρυσής Αυγής παραδέχεται πως έχει φίλους ομοφυλόφιλος για τους οποίους το σπίτι του είναι πάντα ανοικτό.


«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους γνήσιους ομοφυλόφιλους. Μπράβο σε αυτούς που δε σου χαλούν την αισθητική. Στο κρεβάτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Το πρόβλημα το έχω με εκείνους που προκαλούν, που δημιουργούν τράστ για οικονομικά και άλλα είδους συμφέροντα και μεταφέρουν το πρόβλημα τους στους άλλους. Για να μη συνυπάρχω μαζί τους έχω πουλήσει καριέρες και απλά τους μεταφέρω την εμετική μου αηδία.»


Μάλιστα αποκαλύπτει και την προσωπική εμπειρία που είχε με  πασίγνωστο σκηνοθέτη.


«Κατά το παρελθόν με φλέρταρε έντονα και για πολλά χρόνια πασίγνωστο σκηνοθέτης. Μου πρότεινε μεγάλους ρόλους κι εγώ του πήγαινα φωτογραφίες συναδέλφων που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στα θέλω του. Την απόρριψη του την πλήρωσα ακριβά αφού φρόντισε να μου κλείσει πόρτες. Ωστόσο, έναν χρόνο πριν πεθάνει σε μια καλλιτεχνική βραδιά με πλησίασε και μου ζήτησε να τον συγχωρήσω. Έκανα τον ανήξερο και δεν πήρε ποτέ τη συγχώρεση που ζητούσε. Έτσι τον πλήγωσα διπλά για όλα αυτά που μου στέρησε».


Θεωρώντας τη φιλία και την αγάπη τα δυο πιο δυσεύρετα πολύτιμα πετράδια της ζωής, νιώθει ευλογημένος που τον έχει αξιώσει ο Θεός να τα  ζήσει, ενώ πιστεύοντας στους νέους δεν παραλείπει να τους στείλει το δικό του μήνυμα.


«Η σημερινή νεολαία είναι η πιο άξια όλων των εποχών. Δε μιλάω για την παρασιτική νεολαία. Οι νέοι έχουν ελπίδες και όνειρα. Είναι καθαρόαιμα άτια. Βρίσκουν μόνοι τους το δρόμο για να ελπίζουν. Είναι ψυλλιασμένοι και μέσα στις αντιξοότητες έχουν κρατήσει το επίπεδο πολύ ψηλά».

 

Facebook