«ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ» του ΥΑΚΙΝΘΟΥ ΜΑΙΝΑ αγαπημένοι φίλοι των συντελεστών, παρακολούθησαν την παράσταση.

δημοσίευση | 24/01/2023 στην κατηγορία Θέατρο

Την παράσταση «ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ» του ΥΑΚΙΝΘΟΥ ΜΑΙΝΑ παρακολούθησαν την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου αγαπημένοι φίλοι των συντελεστών, σε μια βραδιά για φίλους στο κατάμεστο ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ.

 

Οι συντελεστές υποδέχθηκαν τους θεατές με ένα μοναδικά διαδραστικό τρόπο και τους έκαναν μέρος της παράστασης και οι θεατές δεν σταμάτησαν καθ’όλη την διάρκεια να χειροκροτούν τους ηθοποιούς, να γελάνε με την καρδιά τους και να συμμετέχουν σε ένα έργο που είναι για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.

 

Οι παραστάσεις συνεχίζονται με αμείωτη επιτυχία στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ.

 

Τα φωτογραφικά ενσταντανέ δια φακού Έλλης Πουπουλίδου για το NDP.

 

Η Μαίρη Ραζή, μετά την παράσταση, έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού ώς γνήσια οικοδέσποινα είχε ετοιμάσει έναν μπουφέ που κανείς δεν μπόρεσε να αντισταθεί.  Και κάπως έτσι γίναμε ξανά όλοι παιδιά….με γέλια και αγκαλιές στον πάντα φιλόξενο χώρο του Θεάτρου ΠΡΟΒΑ

 

 

 

                                                                                  «ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ»

του Υάκινθου Μάινα

Ταξίδι στις πιο παραμυθένιες ιστορίες της Μικράς Ασίας

Σκηνοθεσία Κοραλία Τσόγκα

 

Στην παιδική σκηνή του Θεάτρου ΠΡΟΒΑ

 

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» παρουσιάζει το άπαιχτο έργο του Υάκινθου Μάινα «ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ» σε σκηνοθεσία της Κοραλίας Τσόγκα.

 

Η παράσταση συστήνει στους μικρούς θεατές την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τους χαρακτήρες των παραμυθιών της Μικράς Ασίας. Με σμυρναίικα και παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια να τους παρασύρουν. Θίγονται επίσης με μεγάλη ευαισθησία και ενσυναίσθηση ζητήματα όπως η προσφυγιά και τα δεινά του πολέμου. Μια παραμυθένια αλλά και άκρως διδακτική,  διαδραστική παράσταση, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών από τις θέσεις τους και τις ιστορίες της Γιαγιάς Σμύρνης, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος περί Αισθητικής Αγωγής, η παράσταση έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Ο Σωκράτης, ένας άνδρας κοντά στα 40, έχει απορροφηθεί από την καθημερινότητα, την δουλειά και την ματαιοδοξία του. Έπειτα, όμως, από μία μυστηριώδη συνάντηση μ’ έναν ζητιάνο πρόσφυγα, βρίσκεται «παγιδευμένος» στο «αλλού»! Εκεί που δεν υπάρχει το τότε και το τώρα. Εκεί που όλα τα αδύνατα είναι δυνατά. Εκεί που ζουν τα παραμύθια που του έλεγε η Σμυρνιά γιαγιά του. Η «ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ». Με οδηγό, βοηθό και συνοδοιπόρο ένα τζίνι, τον Αμάν, ταξιδεύει μέσα σε θραύσματα από μικρασιάτικα παραμύθια και σε αναμνήσεις ριζωμένες πολύ βαθιά! Πρέπει κάτι να θυμηθεί. Κάτι που έχει ξεχάσει. Κάτι που θα του δώσει νέα προοπτική στην ζωή του. Μέσα από αυτό το ταξίδι, ο Σωκράτης, αρχίζει να ανακαλύπτει τι είναι σημαντικό και τι όχι. Μαθαίνει πως το κακό μπορεί να γεννήσει καλό και πως το μίσος, όσο βαθύ κι αν είναι, μπορεί να γίνει αγάπη. Στο τέλος, έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο δίλλημα. Θα βοηθήσει τον εαυτό του ή θα απλώσει το χέρι στον συνάνθρωπο που τον έχει ανάγκη;

 

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω και σε ενήλικες που αισθάνονται παιδιά! 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ (ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)

Διεύθυνση: Ηπείρου 39, Αθήνα 104 39  Τηλέφωνο: 21 0881 8326

  Πληροφορίες: https://prova.gr/

 

Διάρκεια Παράστασης : 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Facebook