Κρίστιαν Έρικσεν : Η κατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή της Εθνικής Δανίας

δημοσίευση | 16/06/2021 στην κατηγορία Επικαιρότητα

O Κρίστιαν Έρικσεν είναι ένας από τους πιο δυνατούς και αγαπητούς παίκτες του ποδοσφαίρου που “έκοψε” την ανάσα όλων το απόγευμα του Σαββάτου, όταν κατά την διάρκεια του αγώνα Δανίας – Φινλανδίας, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο. Η στιγμή της ανακοπής του προκάλεσε μεγάλη αγωνία τόσο στους συμπαίκτες του, όσο και σε όλον τον πλανήτη που παρακολουθούσε το Euro 2020 εκείνη την στιγμή.

Χάρη στις γρήγορες κινήσεις του ιατρικού επιτελείου της εθνικής Δανίας, και την βοήθεια του αρχηγού της ομάδας, Σίμον Κιάερ, ο οποίος δεν επέτρεψε να γυρίσει η γλώσσα του Έρικσεν, κρατώντας ανοιχτή την αναπνευστική του οδό, και κάνοντάς του τις πρώτες μαλάξεις μέχρι να έρθουν οι γιατροί, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, γλίτωσε και αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται ακόμη σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης. Παρά τις εξετάσεις ο λόγος για τον οποίο κατέρρευσε παραμένει άγνωστος, μιας και όπως ανέφερε ο πρώην καρδιολόγος του δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων

Το σοκαριστικό γεγονός “πάγωσε” και την γυναίκα του που ήταν εκεί, για την οποία αναφέρει ο παλαίμαχος Δανός τερματοφύλακας, Πέτερ Σμάιχελ, “Η Σαμπρίνα πίστεψε ότι ο άντρας της είχε πεθάνει. Το σημείο στο οποίο κατέρρευσε ο Έρικσεν ήταν προς την πλευρά που κάθονταν οι οικογένειες των παικτών. Γι’ αυτό και η Σαμπρίνα βρέθηκε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο”.

Αυτήν την στιγμή είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, με ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας να έχουν συνομιλήσει για λίγα λεπτά μαζί του. Μάλιστα ο Κρίστιαν Έρικσεν θέλησε να στείλει τους χαιρετισμούς του στους συμπαίκτες του, που τον βοήθησαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.