Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, μια ματιά στην Ιστορία ηλεκτρονικό πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείο

δημοσίευση | 26/02/2021 στην κατηγορία Επικαιρότητα

 

 

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, μια ματιά στην Ιστορία

ηλεκτρονικό πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

 

 

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο εγκαινιάζει το ηλεκτρονικό του κατάστημα (www.nhmuseum-shop.gr) και, μέσα από τις δημιουργίες του, προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στη νεότερη ελληνική ιστορία και λαογραφία. Όλα τα προϊόντα αποτελούν αντίγραφα αυθεντικών κειμηλίων που ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου ή είναι εμπνευσμένα από αυτά. 

Διαθέτει πλούσια συλλογή κοσμημάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών σπιτιού και γραφείου, μεταλλίων, αναμνηστικών, χειροποίητων μολυβένιων ομοιωμάτων (στρατιωτάκια), παιχνιδιών και σχολικών ειδών. Η συλλογή του περιλαμβάνει επίσης αφίσες με τις μορφές των πρωταγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, λαϊκές εικόνες που εκδόθηκαν με την ευκαιρία σημαντικών ιστορικών γεγονότων (π.χ. Βαλκανικοί Πόλεμοι), κάρτες και εκτυπώσεις ζωγραφικών έργων σε καμβά. Παράλληλα, κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστούγεννων και του Πάσχα, το Πωλητήριο παρουσιάζει δημιουργίες και δώρα όπως γούρια, διακοσμητικά, λαμπάδες με συμβολικό χαρακτήρα (σύμβολα προστασίας, ευζωίας, καλοτυχίας, ευημερίας κ.ά.).  

Σημαντικό μέρος του Πωλητηρίου αποτελούν οι εκδόσεις της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος-Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, μια δραστηριότητα που η Εταιρεία έχει αναπτύξει από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σύστασής της (1882). Η εκδοτική της παρουσία εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με σημαντικά έργα όπως λευκώματα, μελέτες για την ιστορία, τη λαογραφία, τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, εκπαιδευτικούς φακέλους για μαθητές, οδηγούς εκθέσεων, ημερολόγια κ.ά. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη, 10561, Αθήνα 

Τηλ. πωλητηρίου: 210-3237617 (εσωτερικό 104) 

E-mail: eshop@nhmuseum.gr 

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα 10561

Τηλ: (+30) 210-32.37.617, 32.37.315, 32.22.266 , Fax: 210-32.13.786

Ιστοσελίδα: www.nhmuseum.gr, e-mail: info@nhmuseum.gr

facebook NHM of Athens
instagram NHM of Athens
youtube channel NHM of Athens
Twitter NHM of Athens

 

Facebook