Αποκλειστική συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για το Fey's Style, με τον μοναδικό Στράτο Τζώρτζογλου!

δημοσίευση | 19/02/2021 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

- Στράτο είσαι ένας ηθοποιός με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό σου και με μία πορεία πολλών χρόνων. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

 

- Το μυστικό είναι να αγνοείς ότι κάνεις επιτυχίες. Να είσαι πάντα έτοιμος ότι κι αν σου παρουσιάσει η ζωή να το αγκαλιάσεις με περιεργεια παιδιού,με μία προσήλωση μαχητή και με μία διάθεση ροής μέσα στην εκάστοτε κατάσταση χωρίς να κρίνεις.

 

 

- Η φάρμα επιστρέφει. Μίλησε μου για την απόφαση σου να λάβεις μέρος σε αυτό το νέο ριάλιτι που σύντομα θα δούμε στις οθόνες μας.

 

- Ακριβώς τα παραπάνω που σου είπα χρειάζονται ώς όπλα, για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις αυτή την πρόκληση που λέγεται φάρμα. Δεν είναι τα αθλήματα που θα διαγωνιστούμε. Είναι πρώτα από όλα το γεγονός ότι θα έχουμε 24 ωρες μία κάμερα πάνω μας και έτσι αναγκαστικά θα βγει σε όλους ο αληθινός μας εαυτός. Ότι δουλειά έχει κάνει ο καθένας με τον εαυτό του θα φανεί και θα χρησιμοποιηθεί στις μεταξύ μας σχέσεις κατα την συμβίωση. Οπότε απαιτείται από σένα να είσαι σε μία διαρκή γαλήνια εγρήγορση για να μπορείς να απολαύσεις το ταξίδι και να μάθεις μέσα από αυτό. Πέρα από το όποιο έπαθλο υπάρχει , το ουσιαστικό έπαθλο ξεκινάει και τελειώνει με το πόσο καλά ή όχι θα δώσεις αυτόν τον όμορφο αγώνα.

 

 

Πως πιστεύεις ότι θα είναι η επόμενη μέρα για το θέατρο μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που συνεχώς βγαίνουν στο φως;

 

- Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μείνουμε στα προβλήματα αλλά θα προχωρήσουμε στη λύση τους. Αυτό που συμβαίνει θα σου το περιγράψω με μια εικόνα. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι άρρωστος , έχει καρκίνο και δεν πηγαίνει στον γιατρό. Ο καρκίνος του έχει τόσο προχωρήσει και κακοφορμίσει  τόσο πολύ ,που οι γείτονες αρχίζουν και μιλάνε μεταξύ τους σε τέτοιο βαθμό , που φτάνει στα αυτιά του γιατρού και ο γιατρός τελικά έρχεται. Εκεί είμαστε τώρα . Ο κόσμος βγαίνει και κάνει καταγγελίες. Δεν είναι κακό γιατί κάποια στιγμή πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις . Πρώτον να φτιαχτεί το εκπαιδευτικό σύστημα των ηθοποιών . Δεύτερον να ξανα υπάρξει η άδεια επαγγέλματος , γιατί ο καθένας ορίζεται ηθοποιός. Δεν μετριέται η υποκριτική μόνο από το ταλέντο αλλά και από το ήθος. Οπότε αυτό το ήθος μπορεί να διδαχθεί σε κάποιον μόνο αν σπουδάσει σε μία σχολή . Σε αυτή την σχολή τώρα θα πρέπει να εργάζονται καθηγητές που θα είναι αποδεδειγμένα ικανοί. Και όχι αυτή η πορνεία που υπάρχει, οι καθηγητές να βιάζουν και να αποπλανουν μαθητές. Τώρα ό,τι θέλει ο κάθε καθηγητής κάνει όπως και ο κάθε θιασάρχης, όχι. Δεν υπάρχει ένα σώμα να αφαιρεί την άδεια από ανθρώπους που κάνουν κατάχρηση εξουσίας με τον όποιο τρόπο. Είτε λεκτικά , είτε σωματικά. Έτσι θα υπάρχει ένα όριο. Η πορνεία , ο βιασμός, η μισαλλοδοξία, η εχθρότητα, η ατιμία υπάρχουν από την εποχή των σπηλαίων . Στην πάροδο των χρόνων όμως οι νόμοι άρχισαν να προστατεύουν τους πολίτες για αυτό και δημιουργήθηκαν. Χρειάζεται λοιπόν μία δικαιοσύνη από την πλευρά της πολιτείας και ένας έλεγχος στο ποιός κατακτά την όποια θέση . Επίσης επειδή το επάγγελμά μας έχει σχέση με την νευρο ψυχοπαθολογία, χρειάζεται μία υγιείς αντιμετώπιση. Στο εργαστήρι μου , το οποίο αυτή την περίοδο λειτουργεί online και τα μαθήματα γίνονται σε μορφή personal, το μάθημα μου στηρίζεται σε δύο πόδια. Το ένα είναι η υποκριτική και στο άλλο πόδι είναι η αυτοβελτίωση. Ο Αριστοτέλης έλεγε , ήθος , πάθος , λόγος, Αν αυτό δεν χτιστεί στον κάθε μαθητή, τι ηθοποιός θα γίνει; Μπορεί να έχει άριστει τεχνική αλλά από ήθος και ουσία τίποτα.

 

- Πόσο σε έχει επηρεάσει η καραντίνα ;

 

- Επαγγελματικά αντιμετώπισα το πρόβλημα όπως και στην Αμερική , που δεν με ήξερε κανείς και πήγαμε με σχεδόν καθόλου λεφτά αλλά έπρεπε να παραμείνω εκεί για να σπουδάσει ο γιός μας. Δεν με ενοχλεί καθόλου που τα οικονομικά μου τώρα είναι και κάτω από της αξιοπρέπειας. Και πάλι ευχαριστώ τον Θεό που δίνει η κυβέρνηση αυτά τα 500 ευρώ. Σίγουρα κανένα σπίτι δεν μπορεί να ζήσει με 500 ευρώ είναι σχεδόν αδύνατον. Εκείνο που με προβληματίζει όμως είναι ότι οι άνθρωποι από τον εγκλισμό και την απειλή της άγνοιας , της διάρκειας αυτής της κατάστασης , οι άνθρωποι αρχίζουν και διαιρούνται , νιώθουν εχθρότητα προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους και δεν μπορούν να χαρούν με τίποτα και με κανέναν. Θα ζήσουμε αιματηρές καταστάσεις να αυτό το πράγμα δεν τελειώσει γρήγορα. Περνάμε πολύ δύσκολες εποχές.

 

 

Εσύ όμως πρόσφατα βίωσες μία πολύ δύσκολη περίοδο με τον θάνατο της μητέρας σου. Πως το αντιμετώπισες;

 

Το αντιμετώπισα με προσευχή όπως κάνω πολλά χρόνια σε κάθε σημαντική ή δύσκολη στιγμή. Έχω μία εμπιστοσύνη στο Θεϊκό σχέδιο και στην Θεϊκή παρέμβαση στην ερμηνεία της πραγματικότητας.

 

 

Μαρία Γεωργιάδου. Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή σου και  ένας υπέροχος γιος. Πως είναι αυτή η σχέση;

 

- Υπέροχη! Ποτέ δεν έχουμε ανταλλάξει μία πικρή κουβέντα.Η Μαρία είναι οικογένεια μου.

 

 

Πως πήρες την απόφαση για ένα δεύτερο γάμο και πως είναι η σχέση σου με την Σοφία;

 

- Τα κριτήρια μου ήταν τα ίδια με το πρώτο μου γάμο. Η ψυχή και η καρδιά. Αν υπάρχει ροή και αγνότητα σε μία σχέση και δεν υπάρχουν ιδιοτελή κίνητρα και ταιριάζεις πολύ με τον άλλον ο γάμος είναι κάτι που θα ακολουθήσει. Ο έρωτας δεν έχει ηλικία. Μάλλον έχει μία ηλικία σε κάνει νέο και σου δίνει δύο φτερά ώστε να προσπερνάς τα προβλήματα της καθημερινότητας σου.

 

 

Έχεις κάνει φιλίες μέσα από το χώρο  που να έχουν αντέξει στο χρόνο;
 

- Για να ονομαστεί κάτι φιλία αληθινή πρέπει να αντέξει στο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να βλέπεις τον άλλον κάθε μέρα. Γιατί έχουμε πολλούς ανθρώπους που τους βλέπουμε κάθε μέρα και αργότερα αποκαλύπτεται ότι μόνο φίλοι μας δεν ήταν . Η φιλία είναι κάτι πολύ ιερό . Αν κάνεις και έρωτα , μετά είναι γάμος. Ναι έχω αληθινούς φίλους και εντός και εκτός χώρου.

 

 

Μία ευχή για το fey’s style;

 

- Εύχομαι το site σας να είναι πάντα νεανικό , με αλήθεια και περιέργεια και εσύ να εξερευνείς  τα μυστικά της κάθε ψυχής που έρχεται σε επαφή μαζί σου.

 

 

 

PHOTO CREDIT : GIANNIS GOGOPOULOS

 

Facebook