Αποκλειστική συνέντευξη για το 'Fey's Style' Ο Γιώργος Γιαννόπουλος απαντάει σε όλα!

δημοσίευση | 10/02/2021 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

- Γιώργο μου, είσαι ένας καταξιωμένος ηθοποιός, με επιτυχίες στο ενεργητικό σου , τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και  στην τηλεόραση. Μίλησέ μας για το μυστικό της επιτυχίας σου.

 

- Να είσαι αληθινός. Αληθινός σημαίνει να έχεις συναισθήματα. Για να έχεις συναισθήματα πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και τότε σε αγαπούν και οι άλλοι. Τόσο απλό. Το μυστικό είναι να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε σε αυτή την ζωή.

 

 

- Το κοινό σε θεωρεί έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας , σαν έναν δικό του άνθρωπο. Πώς κατάφερες να δημιουργήσεις μία τέτοια σχέση με τον κόσμο που σε παρακολουθεί και σε αγαπάει;

 

- Πιστεύω ότι όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί γεννιόμαστε με μία ιδιότητα. Το θέμα είναι να ανακαλύψεις αυτήν την ιδιότητα. Τι σε διέπει σαν άνθρωπο.Τι είσαι μπασκεμπολίστας , μπράβος , πολιτικός, πόρνη ,δάσκαλος , μανάβης, ηθοποιός,μπακάλης τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο και σε γεμίζει ;  Όταν το βρεις αυτό και το στοχοποιήσεις μετά θέλει ένα 30% διαχείριση. Νομίζω το έχω διαχειριστεί καλά , είμαι καλά με τον εαυτό μου και τους ανθρώπους γύρω μου οπότε αυτό το εισπράττει ο κόσμος. Να δίνουμε αγάπη.

 

 

- Εσένα ποιά είναι η μεγάλη σου αγάπη το θέατρο , ο κινηματογράφος ή η μουσική;

 

- Το σινεμά είναι καύλα μου, η αγάπη μου, η τρέλα μου. Αλλά το θέατρο έχει την μοναδικότητα της στιγμής, η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ψυχολογία σου , το τι έφαγες το μεσημέρι, το κοινό . Έτσι κάθε μέρα κάνεις και μία διαφορετική παράσταση.

 

 

- Πώς αντιμετωπίζεις όλο αυτό που ζούμε με την καραντίνα και πόσο σε έχει επηρεάσει επαγγελματικά αλλά και προσωπικά;

 

- Θα σου φανεί περίεργο αλλά νομίζω έχω πάθει το 'σύνδρομο της Στοκχόλμης'. Το 'σύνδρομο της Στοκχόλμης' (γέλια).
Είμαι καλά. Είμαι στο χωριό μου κάτω στην καλαμάτα με τον άνθρωπό μου , τα αδέρφια μου και τα σκυλιά μου. Γυμνάζομαι πολύ , ξυπνάω κατα τις 7:30 το πρωί και μέχρι τις 12:00 γράφω στον υπολογιστή ένα έργο για τον κολοκοτρώνη τις άλλες ώρες γυμνάζομαι και βλέπω τα αδέρφια μου και στις 9:30 είμαι στο κρεβάτι. Αυτή είναι η σωστή ζωή αυτή που κάνουν τα πουλιά , να ξυπνάς με το φως του ήλιου και κοιμάσαι με το σκοτάδι. Όλα τα άλλα που τα έκανα κι εγώ παλαιότερα γιατί δούλευα νύχτα σε μαγαζιά και κοιμόμουν 8 το πρωί είναι αηδίες.

 

 

- "Ζωή μετά",  ‘’Αρκάς΄΄. Το Live streaming θα έχει και ζωή μετά την καραντίνα; Ποιά είναι η δική σου άποψη πάνω σε αυτό το θέμα ;

 

- Κοίταξε να δεις. Το live streaming πάει πολύ καλά και θα συνεχιστεί και το Φεβρουάριο. Και επίσης θα κανουμε περιοδεία το καλοκαίρι.  Πέμπτη σεζόν ο Αρκάς και το συζητάμε και για τηλεοπτικη μεταφορά.

 

 

- Μίλησε μου για το έργο που γράφεις τώρα.

 

- Είναι ένα μυστήριο σχέδιο. Ή θα είναι αριστούργημα ή θα είναι η πατάτα του αιώνα. Έχω σκεφτεί τον κολοκοτρώνη σαν μία διάχρονη προσωπικότητα , που περιπλανιέται στο χρόνο . Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον Μακρυγιάννη και τον Λιαντίνη , ο Κολοκοτρώνης , ο Οδυσσέας και ο Θεμιστοκλής ήταν οι τρεις προσωπικότητες που έσωσαν την Ελλάδα την ώρα που εκείνη πήγαινε να γκρεμιστεί . Έτσι λοιπόν βάζω τον Κολοκοτρώνη να παρατηρεί και να σχολιάζει τα γεγονότα ανα τους αιώνες μέχρι και το σήμερα. Εδώ θα ήθελα να πω και μία πρόταση που έκανα στο φίλο μου τον  Μπακογιάννη και την απέρριψε.  Τα αγάλματα είναι όλα προσωπικότητες μεγάλου βεληνεκούς και λαμβάνουν αποδοχής και σεβασμού από το 99% του κόσμου. Οπότε τα αγάλματα δεν πρέπει απλά να στέκονται πρέπει να έχουν άποψη και να συμβαδίζουν με τα γεγονοτα της κάθε εποχής. Έτσι λοιπόν πρότεινα σήμερα τα αγάλματα να φορούν και αυτά μάσκες.

 

 

- Ποια είναι η άποψη σου για όλο αυτό που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο του θεάτρου. Είσαι υπέρ του γιατί τώρα ή του καλώς τώρα;

 

- Φυσικά και είμαι υπέρ του καλώς τωρα. Σημασία δεν έχει το πότε σημασία έχει ότι όλα αυτά τα έκτροπα συνέβησαν ! Ωστόσο θέλω να πω ότι δεν είναι αυτός ο κανόνας. Τα κωλόπαιδα είναι λίγα στην δουλειά μας. Την αρχομανία . τους βεντετισμούς και τις εξουσίες να τις βάλετε εκεί που γουστάρουν όλοι αυτοί . Επίσης χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ σοβαρά αυτά. Την χειροδικία και την βια τη θεωρώ φασισμό. Μην μου ασκείς βία επειδή είσαι δυνατότερος ή έχεις εξουσία είσαι κωλόπαιδο τέλος΄.

 

- Έπεσε ποτέ στην αντίληψη σου κάτι , που να σε έφερε σε πολύ δύσκολη θέση;

 

- Φαίη μου κοίταξε εγώ είμαι straight. Ο χώρος μας έχεις αρκετούς gay και το λέω με αγάπη δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ωστόσο σε κάποιες φάσεις δυσκολεύτηκα αλλά εγώ είμαι τσαμπουκάς και είπα για όλους υπάρχει θέση. Και δούλεψα. Δεν με επηρέασε στην καριέρα μου επειδή δεν με πηραν στις δουλειες τους κάποιοι gay επειδη δεν τους αφησα να μου τον σφηρίξουν. Αισθάνθηκα επίσης άσχημα σε δουλειές που το μπινελίκι πήγαινε σύννεφο και τους έβαλα και χέρι τύπου τι φωνάζεις έτσι και αυτό μορφή βίας είναι.

 

 

- Είναι γνωστό ότι είσαι μεγάλος λάτρεις του γυναικείου φύλου. Πως σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο προσωπικά;

 

- Είμαι με έναν άνθρωπο είμαι ευτυχισμένος και το πάμε για καλύτερα.

 

 

- Θα  ήθελα να κλείσουμε αυτή την κουβέντα μας με μια δική σου σκέψη που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας.

 

- Να αγαπάμε! Για να αγαπάμε πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας ότι ‘’κουσούρι’’ και να έχει. Ο ρατσισμός ξεκινάει από τον εαυτό μας .Όταν αγαπήσεις την πάρτη σου θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι!

 

PHOTO CREDIT : GIANNIS GOGOPOULOS

 

 

Facebook