Κατάκοιτη και με άνοια η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού σε ηλικία 96 ετών!

δημοσίευση | 30/11/2020 στην κατηγορία Επικαιρότητα

     Δέκα ολόκληρα χρόνια κατάκοιτη και με άνοια βρίσκεται στο γηροκομείο Αθηνών η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού, σύζυγος του αξέχαστου ηθοποιού Σταύρου Ξενίδη! Η σπουδαία καρατερίστας του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, για τους υπαλλήλους του γηροκομείου, είναι η δική τους οικογένεια πλέον. Στο ίδρυμα, είχαν φιλοξενηθεί μαζί με τον σύζυγό της. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή το 2008, η Μαργαρίτα δεν μπόρεσε να αντέξει τον θάνατό του. Κλείστηκε στον εαυτό της και σιγά σιγά αποσύρθηκε και από τη ζωντάνια που είχε. Σήμερα ζει εκεί, στο ίδιο δωμάτιο που ζούσε με τον Σταύρο της, χωρίς να έχει καμιά επαφή με το περιβάλλον, αλλά και κατάκοιτη σε ηλικία 96 ετών!
 

    Ποια είναι όμως η ιστορία του σπουδαίου ζευγαριού που αποφάσισε να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής τους στο γηροκομείο Αθηνών μην έχοντας κανέναν άλλον στη ζωή τους;

 

   Ο ηθοποιός Σταύρος Ξενίδης χώρισε τη γυναίκα του μετά από ένα χρόνο γάμου και ξαναπαντρεύτηκαν μετά από 20 χρόνια! Ήταν πρόσφυγας και γεννήθηκε στην Πόλη καθ΄ οδόν για Αθήνα.

   Ο Σταύρος Ξενίδης ήταν ένας από τους φίλους (ο συνταγματάρχης) της περιβόητης αντροπαρέας του Γιώργου Κωνσταντίνου στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα». Ήταν ο κύριος Χαραλαμπίδης στο πλευρό του Παπαμιχαήλ στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» και το δεξί χέρι του Κωνσταντάρα στην «Κόρη μου τη Σοσιαλίστρια». Ενσάρκωσε επίσης τον Ιωάννη Κωλέττη στη «Μαντώ Μαυρογένους», αλλά και τον ψυχίατρο στην ταινία «Αγάπησα μια πολυθρόνα» . Ένας από τους ρόλους του που ξεχώρισε  ήταν στην ταινία «Η Βουλευτίνα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου, όπου έπαιξε τον Περικλή Αράπη, τον αρραβωνιαστικό της Ρένας, που προσπαθούσε να εκλεγεί βουλευτής. Διέπρεψε όμως και στη ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» ως φίλος του Αντωνάκη, υποδυόμενος τον στρατιωτικό που τα έλεγε «τσεκουράτα»…

Το φοβερό στη ζωή του Σταύρου Ξενίδη είναι ότι παντρεύτηκε τη γυναίκα του δύο φορές Ο Ξενίδης είχε χαρακτηρίσει «παραμύθι» την προσωπική του ιστορία με τη σύζυγό του και ηθοποιό, Μαργαρίτα Λαμπρινού. Παντρεύτηκαν το 1955, αλλά ένα χρόνο μετά χώρισαν. Είκοσι  χρόνια αργότερα, τα ξανάσμιξαν και παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά και έμειναν μαζί όλη τους τη ζωή.

 

    Τα τελευταία χρόνια, τα πέρασαν μαζί στο Γηροκομείο Αθηνών, καθώς η υγεία του ηθοποιού ήταν επιβαρυμένη λόγω συνεχών εγκεφαλικών επεισοδίων που υπέστη. Ο Σταύρος Ξενίδης έφυγε από τη ζωή στις 2 Νοεμβρίου του 2008. Ωστόσο η συζυγός του Μαργαρίτα Λαμπρινού εξακολουθεί να ζεί στο ίδιο δωμάτιο που έζησαν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους με το συζυγό της. Μόνο που πλέον είναι κατάκοιτη και χωρίς να αντιλαμβάνεται τίποτα!

 

Facebook