Πάρης Nagoual : Η παρούμπα είναι ψυχοθεραπεία!

δημοσίευση | 04/05/2019 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

Καλησπέρα Πάρη

 

Μίλησε μας λίγο για εσένα , ποιος είναι ο Πάρης Ναγκουάλ; Το επίθετο σου από πού προέρχεται;

 

Το επίθετο μου είναι Κοντόπουλος. Δηλαδή ονομάζομαι Παρασκευάς Κοντόπουλος. Το Ναγκουαλ είναι μία οντότητα. Μία οντότητα που μπορεί να σε γιατρέψει με διάφορους τρόπους όχι σαν χίλερ, αλλά σαν κάτι πολύ μεταφυσικό, στο οποίο και ο ίδιος πιστεύω, γιατί πιστεύω πολύ στα μεταφυσικά πρέπει να σου πω.

 

 

Τι είναι η παρούμπα; Εξήγησέ μας αυτό το είδος αερόβιας γυμναστικής.

 

Η παρούμπα είναι φιλοσοφία. Παρούμπα είναι περνάω καλά. Η παρούμπα είναι ένα τρελό κίνημα  για ανθρώπους  περιθωριοποιημένους από τα γυμναστήρια  και από το κλασσικό life style των γυμναστηρίων , για ανθρώπους που πριν δεν είχαν τρόπο να γυμναστούν και να περάσουν καλά. Η παρούμπα λοιπόν είναι ένα μεγάλο πάρτι με ελληνική μουσική  , γιατί λατρεύω την ελληνική μουσική, ερχόμαστε περνάμε καλά , διασκεδάζουμε  , γελάμε και με ένα τρόπο πιο χιουμοριστικό μέσο της αερόβιας άσκησης προσπαθούμε να χάσουμε τα κιλά μας.

 

 

Η παρούμπα είναι δηλαδή ένα είδος ψυχοθεραπείας;

 

Nαι, είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Η μουσική από μόνη της είναι ένα όπλο που είτε μπορεί να σε γονατίσει είτε να σε ανεβάσει στα ουράνια.

 

 

Σε ποιους απευθύνεται η παρούμπα;

 

Σε όλους, σε όλο τον κόσμο. Από κάποιον που είναι 20 χρονών  με περιττά κιλά και σίγουρα δεν θα πήγαινε σε γυμναστήριο μέχρι την κυρία που είναι 65.

 

 

Η παρούμπα μπορεί να αποτελέσει την βασική άσκηση κάποιου για την ευεξία του;

 

Είναι ένα μάθημα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Όσο χορεύεις οξυγονώνεται καλύτερα το αίμα και χτυπάει δυνατότερα η καρδούλα μας. Δεν ξέρω αν είναι ένας τρόπος με την κλασσική έννοια της γυμναστικής και τα αποτελέσματα της, σίγουρα όμως το κάνω με την καρδιά μου και βλέπω βελτίωση σε εμένα γιατί αν δεν το έκανα θα ήμουνα παχύσαρκος.

 

 

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου και πως ανταποκρίνεται σε αυτό το είδος άσκησης;

 

Οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλουν αλλά ένα μεγάλο ποσοστό ασπάζεται αυτό που κάνω. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν το ασπάζονται και δεν το πιστεύουν , το οποίο το σέβομαι γιατί φυσικά δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους , με ενοχλούν όμως μηνύματα που έχουν να κάνουν με κιλά σεξουαλικότητα κτλπ τα οποία τα θεωρώ προσβλητικά και όχι κριτική.

 

 

Είσαι ο μόνος που ασχολείται με την παρούμπα;

 

Ναι, δεν νομίζω πως μπορεί να ασχοληθεί άλλος με την παρούμπα. Η παρούμπα είμαι εγώ. Είναι ο χαρακτήρας μου, η προσωπικότητα του μου , είμαι εγώ άρα αυτό δεν αντιγράφεται.

 

 

Που μπορεί να σε βρει κάποιος και να γυμναστεί κάνοντας παρούμπα;

 

Μπορεί να με βρει σίγουρα στη σχολή μου . Ωστόσο κάνω και κάποια tour αλλά για πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους και πολύ ιδιαίτερες στιγμές.

 

 

Ξέρω ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά σε μια ομάδα παιδιών ΑΜΕΑ. Μίλησε μας για αυτό και τι σε ενώνει μαζί τους;

 

Μα είμαι κι εγώ ΑΜΕΑ.  Νιώθω κι εγώ ΑΜΕΑ γιατί είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ικανότητες άρα νομίζω ότι ταυτιζόμαστε με αυτά τα παιδιά. Είμαστε όλοι ίδιοι. Κι αν δεν δούμε αυτά τα παιδιά ίδιους με εμάς δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ αυτό τον ρατσισμό που υπάρχει. Γιατί υπάρχει ακόμα και σε αυτό. Παίρνω τεράστια αγάπη από αυτά τα παιδιά και είναι μεγάλες μου καψούρες.

 

 

Ποιά είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια και οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον;

 

Θα συνεχίσω με αυτή την σχολή που έχω και θα ανοίξω άλλες 2 μέσα στον Σεπτέμβρη. Τα σχέδια μου είναι ότι φεύγω για την Τήνο σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο εκεί  που θα κάνω τα μαθήματα μου. Οι στόχοι μου τώρα νομίζω ότι έχουν τερματίσει. Θα σου ακουστεί σοκαριστικό αλλά τα σχέδια και τους στόχους μου τους έχω πετύχει. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θέλω να κάνω  αλλά είμαι τόσο πολύ ικανοποιημένος με την πορεία και την εξέλιξη της ζωής μου που είμαι τελείως πλήρης.

 

 

Μια ευχή για το fey’s  style!

 

Είσαι είδωλο και δεν περίμενα ότι είσαι τόσο όμορφη από κοντά. Να σκίσετε και δεν χρειάζεστε καμία ευχή. Είσαι είδωλο αμφίβολο φιλιά!

 

 

photo: Κωνσταντίνος Ιωάννου

 

 

Facebook