Δευτέρα 08.03.2021

Δύσκολες μέρες για τον Βασίλειο Κωστέτσο.

δημοσίευση | 06/10/2020 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

  Δύσκολες μέρες περνά ο Βασίλειος Κωστέτσος, αφού η μητέρα του υποφέρει από μια σοβαρή ασθένεια. Πρόκειται για την ασθένεια ALS, μια νευρολογική πάθηση που προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και τελικά θάνατο. Είναι η ασθένεια που χτύπησε ξαφνικά και απροειδοποίητα τον Στίβεν Χόκινγκ.
 

   Αυτή την περίοδο η μητέρα του σχεδιαστή βρίσκεται στο σπίτι αφού αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ενώ δεν μπορεί να φάει και η αδερφή του είναι δίπλα της συνεχώς. Ο Βασίλειος Κωστέτσος, μιλώντας στην εφημερίδα «On time» και την Σπυριδούλα Τριάντου, καταγγέλλει πως είχε πάει τη μητέρα του σε δύο νοσοκομεία και έκαναν λάθος διάγνωση.
 

   «Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά τους. Εγώ πριν από τρία χρόνια την πήγα για εξετάσεις γιατί άρχισε ανάποδα σε μας. Ξεκίνησε από τη φωνή και όχι από το περπάτημα. Δεν μπορούσε να μιλήσει, να φάει. Μας είπαν πως είναι κάποια μικρά εγκεφαλικά, να πάει χάπια και εντάξει. Ο καιρός περνούσε και δεν μπορούσε να καταπιεί.
 

    Στις 11 Μαΐου, μετά την καραντίνα, όπου δεν την βλέπαμε, αλλά της μιλούσαμε από μακριά και μας έλεγε πως είναι καλά για να μη μας στεναχωρήσει, πάθαμε σοκ. Την είδαμε και ήταν 40 κιλά γιατί δεν μπορούσε να φάει… τώρα της έχουν βάλει σωλήνα στο στομάχι… Δεν μας είπε κάτι για να μη μας στεναχωρήσει», δηλώνει ο Βασίλειος Κωστέτσος, που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές, καθώς η κατάσταση της 79χρονης μητέρας του δεν είναι καλή.

Facebook