Παρασκευή 10.07.2020

Στράτος Χατζηηλίας: Εύχομαι να μπορέσουμε να αγαπήσουμε την ύπαρξή μας !

δημοσίευση | 06/02/2020 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

Καλησπέρα σε βρίσκουμε στην παράσταση Αλίμονο στους νέους να υποδύεσαι τον ρόλο του Μανώλη  που έκανε ο Αντρέας Ντούζος στον κινηματογράφο . Μίλησε μας για αυτήν την συνεργασία.

 

Ναι έχω το ρόλο του Μανώλη και νομίζω ότι είναι από τις ωραιότερες συνεργασίες που έχω κάνει. Έχουμε ένα υπέροχο κλίμα συνεργασίας και περνάμε υπέροχα μεταξύ μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρίσκομε δίπλα σε πολύ έμπειρους συναδέλφους, οι οποίοι με βοηθούν στην εξέλιξη μου σαν ηθοποιός αλλά  και του ρόλου μου.

 

 

Μίλησε μου για τα παιδικά σου χρόνια και για το πως αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός.

 

Τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα μεταξύ Πειραιά και Σαλαμίνας. Η Σαλαμίνα τότε πριν 30 χρόνια δεν είχε ακόμη αστικοποιηθεί και έτσι μεγάλωσα δίπλα στη θάλασσα και στην ύπαιθρο ωστόσο πήγαινα σχολείο στον Πειραιά οπότε γνώρισα γρήγορα και το τσιμέντο της πόλης. Άργησα να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ με το θέατρο και αυτό ήρθε γύρω στα 28-29.

 

 

Ποια είναι τα συναισθήματα σου όταν σβήνουν τα φώτα της σκηνής;

 

Εξαρτάται. Όταν έχει πάει η παράσταση καλά και έχουμε καταφέρει να περάσουμε τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε σαν παράσταση τότε νιώθω πολύ όμορφα , ικανοποίηση . Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αποζητούν τα φώτα οπότε πολλές φορές όταν σβήνουν τα φώτα όπως λές νιώθω και μια ανακούφιση .

 

 

Κινηματογράφος, θέατρο ή τηλεόραση;

 

Νομίζω ότι αν θες να εξελίσσεσαι  πρέπει να κάνεις τα πάντα αλλά νομίζω θα βόλευε πολύ ο κινηματογράφος! (γέλια)

 

 

Σε έχουμε δει να συμμετέχεις σε σειρές στην Κύπρο. Πόσο διαφορετικές είναι οι συνεργασίες εκει;

 

Στην Κύπρο υπήρχε πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ αυτού που ήθελαν να κάνουν και της τεχνογνωσίας που είχαν . όμως επειδή πολλές παραγωγές από την Αθήνα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο , άρχισαν να αποκτούν τεχνογνωσία και να ανεβάζουν το επίπεδο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιες δουλειές της Κύπρου να ξεπερνούν της Ελληνικές !

 

 

Μέσα στην κρίση πιστεύεις ότι ο κόσμος ήρθε πιο κοντά στο θέατρο;

 

Νομίζω ότι μέσα στην κρίση ο κόσμος ένιωσε την ανάγκη να κάνει θέατρο παρά να δει θέατρο. Σε λίγο καιρό θα ξεπερνάμε οι ηθοποιοί τους θεατές! (γέλια)

 

 

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

 

Ελπίζω να κάνω αυτό το επάγγελμα και να είμαι και πιο μέσα σε αυτό το χώρο που αγαπώ.

 

 

Έχεις δημιουργήσει φιλίες μέσα από αυτό το χώρο;

 

Δεν είμαι και πολλά χρόνια στο χώρο 10 περίπου . Επιπλέον δεν είμαι και ο άνθρωπος που κάνει εύκολα φίλους. Σέβομαι πολύ τον όρο φιλία και τον πιστεύω πολύ. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσω μία νέα φιλία φυσικά και θα αδράξω την ευκαιρία γιατί μου αρέσει να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους . Ναι έχω αρκετούς φίλους αλλά λόγο της φύσης της δουλειάς αυτής δεν τους βλέπω συχνά!

 

 

Υπάρχει κάποιος ρόλος που είναι το όνειρο σου;

 

Αρκετοί! Μακάρι να μου δοθούν οι ευκαιρίες και να εξελιχθώ!

 

 

Μία ευχή για την νέα χρονιά που έχει έρθει;

 

Εύχομαι σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και σε όλους μαζί να μπορέσουμε να αγαπήσουμε την ύπαρξη μας και να σεβαστούμε την ύπαρξη του άλλου, ώστε να μπορέσουμε και πάλι να συνυπάρξουμε αρμονικά!

 

 

Μία ευχή για το fey’s style;

 

Να εξελίσσεστε και να κάνετε υπέροχες συνεντεύξεις από ενδιαφέροντες ανθρώπους και ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν, όσο και εσείς την δουλειά σας!

 

 

photo: Κωνσταντίνος Ιωάννου