Πέμπτη 28.05.2020

Διονύσης Ζάχος : Υποδύομαι έναν αρενωπό νταβατζή δολοφόνο γυναικών....

δημοσίευση | 26/01/2020 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

Ζάχο μου καλησπέρα, σε βρίσκουμε στο Life theater στη παράσταση ‘’Slip and Tanga Wow’’. Μίλησε μας για αυτήν την καινούρια σου συνεργασία.

 

Είναι μία συνεργασία  πάλι με την Στέβη Μπουζιάνη  και την ευχαριστώ πάρα πολύ που άνοιξε τις πόρτες του θεάτρου. Μετά λοιπόν από τους 2 μονολόγους που κάναμε μαζί , επιστρέφουμε με αυτήν την καινούρια μαύρη κωμωδία και πάμε ξανά μαζί, να κάνουμε, άλλη μία ανατροπή. Φέτος λοιπόν υποδύομαι ένα αρρενωπό νταβατζή , ο οποίος σκοτώνει γυναίκες και είναι ερωτευμένος με μία κούκλα. Φυσικά υπάρχει ο λόγος που του συμβαίνουν όλα αυτά. Γιατί όλα έχουν έναν λόγο που συμβαίνουν. Δεν θα σας αποκαλύψω τον λόγο, απλά θα σας πω, ότι λέω κάποια στιγμή ‘’ είμαι μικρός πολύ μικρός’’!

 

 

 Αντιμετώπισες δυσκολίες στην προσέγγιση και στην ερμηνεία του ρόλου;

 

Στην αρχή οφείλω να σου πω ότι το φοβήθηκα. Ωστόσο με ιντρίγκαρε το γεγονός ότι έπρεπε να υποδυθώ ένα δραματικό ρόλο ενός ψυχοπαθή δολοφόνου και να πρέπει να το  περάσω κωμικά στον θεατή. Αυτός ήταν και ο λόγος που δέχθηκα να το κάνω . Για αυτό θα είναι και έκπληξη νομίζω η παρουσία μου στην σκηνή.

 

 

Δύο φορές σε έχουμε δει να κάνεις  θεατρικούς  μονολόγους ,το ‘’Μνήμες άφυλου’’ και το ''Δωμάτιο μηδέν'',  που είναι από τα δυσκολότερα πράγματα στο θέατρο. Μίλησε μας για αυτό.

 

Ναι ήταν κάτι που και ο κόσμος το αγκάλιασε πολύ και οι κριτικές που γράφτηκαν από πολύ σημαντικούς ανθρώπους ήταν πολύ καλές. Το χάρηκα πολύ και ένιωσα πολύ όμορφα μέσα σε αυτό. Παρόλο που είχα σχεδόν 14 χρόνια να καταπιαστώ με ένα αμιγώς θεατρικό κείμενο στις συνθήκες μιας θεατρικής παράστασης. Οπότε μπορώ να σου πω ότι είμαι καλός και στο δράμα και θέλω να ευχαριστήσω φυσικά την Στέβη που μου το ανακάλυψε! Ωστόσο δεν παύω να θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο να κάνεις τον κόσμο να γελάσει παρά να κλάψει.

 

 

Ξέρω ότι δεν ανήκεις στους ανθρώπους του ‘’συστήματος’’, ωστόσο ότι κάνεις στέφεται με επιτυχία. Πως το αντιμετωπίζεις όλο αυτό;

 

Είναι σπουδαίο! Ωστόσο εγώ δεν ξεκίνησα αυτή την δουλειά για να γίνω γνωστός, καθώς όπως είπες δεν ήμουν ποτέ του συστήματος και των πάρτυ.  Ωστόσο ευχαριστώ πολύ και το site σου και όλους τους δημοσιογράφους και τα site που πάντα με αγκαλιάζουν και μου έχουν φερθεί άψογα. Είναι σπάνιο να κάνεις πρεμιέρα και να έχεις από κάτω αντίπαλες εφημερίδες και εγώ το έχω καταφέρει αυτό και είμαι πολύ υπερήφανος.  Ευχαριστώ και πάλι για την αγάπη και την στήριξα σας. Πολλές φορές νιώθω ότι αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τους δίνω.

 

 

Έχεις αντιμετωπίσει ζήλια από ανθρώπους του χώρου;

 

Σχετικό είναι και αυτό. Εγώ μπορεί να το έχω νιώσει αλλά να μην είναι έτσι στην πραγματικότητα και ο άλλος να είναι αδιάφορος. Οι άνθρωποι πολλές φορές οτιδήποτε άσχημο μας συμβαίνει ρίχνουμε την ευθύνη σε κάποιον ή κάτι άλλο. Μπορεί να νομίζουμε ότι κάποιος ασχολείται μαζί μας και αυτό να μην συμβαίνει. Ωστόσο είτε έχει ,είτε δεν έχει συμβεί , δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτά και προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω με χιούμορ. Κάποτε ο Λαζόπουλος μου είχε πει μπράβο σου για τη στάση που κρατάς απέναντι στα πράγματα. Ήταν μία πολύ ωραία κουβέντα από ένα πολύ σημαντικό και σπουδαίο άνθρωπο. Εύχομαι κάποια στιγμή να παίξω κλασσικό ρεπερτόριο!

 

 

Κωμωδία ή δράμα;

 

Κωμωδία . Γιατί εγώ είμαι νούμερο στην ζωή μου! Είμαι χαζοχαρούμενος παιδί μου!

 

 

Υπάρχει κάποιο επαγγελματικό όνειρο που δεν το έχεις ακόμα πραγματοποιήσει;

 

Ναι. Τα τελευταία 20 χρόνια που βρίσκομε στο χώρο του θεάματος είμαι μόνος μου και τα τελευταία χρόνια που έκανα τους 2 μονολόγους ως ηθοποιός, ήμουν πάλι μόνος μου. Και λέω ως ηθοποιός ,γιατί δεν μπορώ να ονομάσω τον εαυτό μου ηθοποιό ακόμα. Τον ηθοποιό τον κάνουν τα χιλιόμετρα στο σανίδι και εγώ όλα αυτά τα χρόνια υπάρχω ως διασκεδαστής και showman στο χώρο. Τώρα ξεκινάω ως ηθοποιός παρόλο που έχω σπουδάσει υποκριτική πρώτα στη σχολή του Θεοδοσιάδη ως εξαιρετικό ταλέντο και μετά στο εθνικό δεν συνέχισα αυτήν την πορεία γιατί ασχολήθηκα με το κομμάτι της διασκέδασης και των μιμήσεων. Φέτος λοιπόν ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα γιατί βρίσκομαι στο θέατρο, σε ένα θίασο. Ωστόσο οφείλω να σου πω ότι ποτέ δεν χτύπησε το τηλέφωνο μου και να μου κάνουν μία  πρόταση από ένα θίασο και δεν το λέω ως παράπονο ,αλλά επειδή πάντα με ρωτούσες ο κόσμος .

 

 

Επαγγελματικά η προσωπικά τα έχεις καταφέρει καλύτερα πιστεύεις;

 

Άλλο ένα ελάττωμα που έχουμε οι άνθρωποι , είναι ότι δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε τα προσωπικά μας με τα επαγγελματικά μας και όποιος  λέει το αντίθετο , που τους ακούω πολλές φορές στην τηλεόραση , είναι πολύ μεγάλος ψεύτης. Δεν μπορείς να κρατήσεις 2 καρπούζια στη μία μασχάλη, κάποιο θα πέσει!   Οπότε πάνε αντιστρόφως ανάλογα. Άρα εγώ δεν είμαι καλά ερωτικά αν αυτό ήθελες να μάθεις! (γέλια)

 

 

Ποια είναι η γνώμη σου για το σύμφωνο συμβίωσης;

 

Υπάρχει μία φασιστική κατάσταση και από τις 2 πλευρές. Πρέπει ντε και καλά να περάσουν κάποια πράγματα εδώ και τώρα. Καθίστε ρε παιδιά! Εδώ χρειάστηκε αιώνες για εξισορροπηθούν ο άντρας με την γυναίκα. Όλα θέλουν το χρόνο και τον χώρο τους. Είμαι υπέρ. Συμφωνώ με το διαδικαστικό, για περιουσιακά στοιχεία και για λόγους ασφάλισης κτλπ. Διαφωνώ με όλο το τζέρτζελο και το πάρτυ.  Όπως διαφωνώ και με το gay parade που βγαίνουν όλοι γυμνοί στους δρόμους και χοροπηδάνε.  Ν αγινόταν όλο αυτό σοβαρά θα ήμουν μαζί τους, ο τρόπος που συμβαίνει όλη αυτή φιέστα  με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Μόνοι τους τρολάροντε οι  gay,  γιατί έχουν το κόμπλεξ τις κατωτερότητας  ακόμα κάποιοι, παρόλο που θεωρώ ότι αυτό το θέμα έχει ξεπεραστεί και με αυτό τον τρόπο γίνονται περίγελος και προκαλούν όλες αυτές τις αντιδράσεις.

 

 

Ποια είναι η γνώμη σου για την υοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ;

 

Διαφωνώ κάθετα! Ίσως γιατί έχω μεγαλώσει σε μία άλλη εποχή, ίσως γιατί είμαι 42 χρονών, τί να σου πω. Ακόμα η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να δεχτεί κάτι τέτοιο. Με την πάροδο των χρονών και αν τα παιδιά εκπαιδευτούν να αγαπάνε τον άνθρωπο, τότε ναι  θα μπορούσε να συμβεί. Ωστόσο πρέπει να σου πω ότι είμαι λίγο παραδοσιακός και υπέρ του κλασσικού προτύπου  μάνα- πατέρας ,γιατί θεωρώ ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν και τα 2 πρότυπα και μεγαλώνοντας ας διαλέξουν μόνα τους . Νομίζω ότι ένα βρέφος χρειάζεται και τις 2 αγκαλιές για να ξεκινήσει την ζωή του .

 

 

Είσαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα που αφορούν παιδιά και έχεις λάβει μέρος και σε αρκετές εκδηλώσεις για ΑΜΕΑ παιδιά. Μίλησε μας λίγο για αυτό.

 

Δεν έχω πολλά να πω. Αυτά τα κάνω γιατί θέλω και τα κάνω και δεν θέλω να τα φωνάζω . Τα κάνω με πολύ αγάπη και επιπλέον έχω κάνει και καινούριους φίλους και έχω γνωρίσει υπέροχα παιδιά!

 

 

Μία ευχή για την  νέα χρονιά που ήρθε!

 

Θέλω να ευχηθώ περισσότερη ανθρωπιά ,να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και οι αλλάγε΄ς που έρχονται να είναι ανώδυνες!

 

 

Μία ευχή για το fey’s style;

 

Εύχομαι να είναι πάντα τόσο γλυκύτατο όπως είναι και αυτή την χρονιά να δώσετε περισσότερη αγάπη και ενέργεια σε όλους μας!

 

photo: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Facebook