Τετάρτη 05.08.2020

Κοσμάς Ζαχάρωφ: Στην τηλεόραση μπορεί να παίξει ο οποιοσδήποτε!

δημοσίευση | 10/01/2020 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

Σας βρίσκουμε στο θέατρο Coronet στην θεατρική παράσταση ‘’Αλίμονο στους νέους ‘’. Μιλήστε μας για αυτή την συνεργασία.

 

Είναι μία υπέροχη συνεργασία με μία γερή βάση το έργο των Σακελάριου-Γιαννακόπουλου .Ο σκηνοθέτης μας είναι ο κ.Νικολαίδης , ένας άνθρωπος ορθόδοξος σκηνοθέτης, ο οποίος ψάχνει το κείμενο, ψάχνει τα πράγματα γενικότερα , ο Γιώργος ο Γαλίτης γνωστός από παλιά, η Φωτεινή Ντεμίρη επίσης παλιά συνεργάτης  και ο Σπύρος Μπιμπίλας επίσης παλιός συνεργάτης. Έχουμε και 2 νέα παιδιά,  τον Στράτο Χατζηηλία και την Νεφέλη Κουλούρη. Πέσαμε όλοι με τα μούτρα και τελικά κάναμε μία παράσταση που απ’ότι φαίνεται αρέσει στο κόσμο.

 

 

Πολλά χρόνια στο θέατρο με πολλές και σημαντικές συνεργασίες. Υπάρχει κάποια που ξεχωρίζεται και έχει ξεχωριστεί θέση στην καρδιά σας;

 

Πολλές! Μία συνεργασία που μου έχει μείνει είναι με την αείμνηστη φίλη μου Αλίκη Βουγιουκλάκη, που ήμασταν 9 χρόνια μαζί και είχαμε έρθει πολύ κοντά . Την θαύμαζα για το κουράγιο της , για το ταλέντο της  και για τις πολλές ικανότητες που είχε και το τρόπο που υπηρετούσε το θέατρο. Την χάσαμε νωρίς κι ακόμα δεν μπορώ  να το συνηθίσω.

 

 

Πως κρίνεται το τηλεοπτικό τοπίο φέτος;

 

Mέχρι πέρυσι είχαμε πρόχειρες δουλειές. Φέτος ξεχώρισαν 2 σειρές , Οι άγριες μέλισσες τις οποίες παρακολουθώ και το κόκκινο ποτάμι το οποίο δυστυχώς λόγο παράστασης δεν προλαβαίνω να δω αλλά ακούω ότι ενδιαφέρει τον κόσμο. Αυτό έχει κόψει τον κόσμο από τα θέατρα όπου φέτος είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για το θέατρο.

 

 

Έχετε δημιουργήσει φιλίες μέσα από τον χώρο του θεάτρου που έχουν αντέξει στο χρόνο;

 

Βεβαίως. Έχω κάνει φιλίες με ανθρώπους πολύ δυνατές που τώρα είμαστε πια αδέρφια.

 

 

Όταν αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός είχατε αντιδράσεις από την οικογένεια σας;

 

Ε βέβαια! Την εποχή εκείνη εγώ , έφυγα από μία στρατιωτική σχολή για να σπουδάσω θέατρο και έγινε μια μικρή επανάσταση! Μαζευτήκαν όλοι οι συγγενείς και μου εξηγούσαν ότι ποτέ δεν είχαμε θεατρίνο στην οικογένεια μας και έπειτα οι ίδιοι ερχόντουσαν και με έβλεπαν στα θέατρα. Μιλάμε για το 1973 που τα πράγματα ήταν άγρια!

 

 

Πιστεύετε ότι η κρίση έφερε κοντά στο θέατρο τον κόσμο;

Για ένα διάστημα ναι , τώρα δεν ξέρω . Ο κόσμος έχει αρχίσει να επιστρέφει πάλι σε παλιές συνήθειες  και θα το ξαναζήσουμε το έργο!

 

 

Τι συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά που τώρα μπαίνουν σε αυτό το επάγγελμα;

 

Είναι από τις πιο δύσκολες εποχές. Πρέπει να το αγαπάνε πάρα πολύ να έχουν πίστη και μεγάλη αντοχή. Ακόμα και σήμερα, πιστεύω, ότι άνθρωποι με ταλέντο, πίσμα και επιμονή μπορούν να τα καταφέρουν και να πετύχουν.

 

 

Έχετε και πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες. Μιλήστε μας για αυτές τις συνεργασίες . Θ θέλατε να επιστρέψετε στην τηλεόραση ξανά;

 

Τώρα ποια όχι. Έχω γράψει 4 σειρές, έχω παίξει σε περίπου 35, έχω κάνει πολύ ωραίες συνεργασίες, τώρα δεν νομίζω ότι θα ήθελα να έκανα τηλεόραση, εκτός κι αν μου πρότεινα κάτι πολύ ιδιαίτερο!

 

 

Κινηματογράφος , θέατρο ή τηλεόραση;

 

Θέατρο. Ο ηθοποιός είναι το θέατρο! Η δουλειά του ηθοποιού είναι στο θέατρο , το οποίο χρειάζεται σπουδές, στην τηλεόραση μπορεί να παίξει  ο οποιοσδήποτε.

 

 

Ποια η γνώμη σας για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακολουθήσει και σπουδάσει  ηθοποιοί και έχουν μπει στο επάγγελμα σας;

 

Ναι  αυτό είναι ένα γεγονός. Αυτά ευτυχώς συμβαίνουν κυρίως στην τηλεόραση. Το θέατρο έχει υψηλές υποκριτικές απαιτήσεις, η τηλεόραση δεν έχει!

 

 

Μία ευχή για την νέα χρονιά που μπήκε;

 

Να καταφέρουμε να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας. Γιατί είμαστε ένας λαός που πολεμάει τον εαυτό του . Οι πολίτες εχθρεύονται την κυβέρνηση και η κυβέρνηση τους πολίτες. Αν καταφέρουμε ποτέ να έχουμε ενότητα θα πάμε πολύ μπροστά!

 

 

Μία ευχή για το fey’s style;

 

Να σκίσετε και να έχετε μια υπέροχη χρονιά!

 

 

photo: Κωνσταντίνος Ιωάννου