Πέμπτη 28.05.2020

Στρατής Βογιατζής:θα ήθελα να κάνω μία κόρη και να την ονομάσω Μάρσα!

δημοσίευση | 02/11/2019 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

1)Μίλησε μας για το ξεκίνημα σου και πως προέκυψε η ενασχόλησή σου με το σχεδιασμό κοσμήματος .

 

Είμαι από οικογένεια χρυσοχόων. Ο παππούς μου ο Αβερκιος Γρηγορακακης το 1950 είχε το πρώτο χρυσοχοείο ωρολογοποιείο στην Ιερα οδό στο Αιγάλεω.Ο πατέρας μου Μανώλης Βογιατζης μετά, ασχολήθηκε με το μπριγιαν και το χονδρικό εμπόριο κοσμημάτων,ο οποίος και με μύησε περισσότερο στα μυστικά της πώλησης και γενικότερα στις μέχρι τώρα γνώσεις μου. Μετέπειτα εγώ ασχολήθηκα με τον σχεδιασμό, σε αυτό «έφταιξε» και η μητέρα μου φυσικά,η Ειρήνη η αλλιως η Ρικα μου όπως την φωνάζουμε,η οποία ζωγράφιζε και μου μετέδωσε το μικρόβιο όπως και την αισθητική που έχω σήμερα! Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι έχω γεννηθεί μέσα στο κοσμημα,έχω γεννηθεί μέσα στο σχέδιο.

 

 

2)Τα κοσμήματα σου VOY JEWELLERY είναι ιδιαίτερα από που εμπνέεσαι;

 

Εμπνέομαι από τα καθημερινά μου βιώματα,από τις καθημερινές μου ιστορίες και ιστορίες κοντινών μου προσώπων που με επηρεάζουν άμεσα. Με λίγα λόγια οι συλλογές μου είναι εγώ, είναι η ιστορία της ζωής μου.

 

 

3)Μίλησε μας για την συνεργασία σου με τον Julio Iglesias.

 

Με έφερε σε επαφή με τον μάνατζερ του ο καλός μου Φιλος Νιβο και έγινε αυτή η συνεργασία. Ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος,προσιτός με μεγάλη ευγένεια και διάθεση,μοναδικός σε σαυτο που κάνει! Φέτος το καλοκαίρι με έχει καλέσει στο σπίτι του στο μαιαμι.

 

 

4)Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες στην πορεία σου;

 

Αρκετές αλλά δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που μου συνέβη πριν λίγους μήνες. Ο χαμός του πιο δικό μου άνθρωπου,της συνεργάτιδας μου,φίλης-αδελφης-οικογενειας μου και στο παρελθόν επι 13 χρόνια συντρόφου μου,της Μαρσας. Ήμασταν μαζί από 5 χρόνων μέχρι και τα 35. Μετα απο αυτό, είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω χωρίς κανέναν φόβο το οτιδήποτε και τον οποιοδήποτε.

 

 

5)Ποιά είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κοσμηματων σου;

 

Χρυσός,ασημι,λευκά μπριγιαν,μαύρα διαμάντια,ρουμπίνια,ζαφείρια και σμαράγδια.

 

 

6)Δημόσιες σχέσεις παίζουν ρόλο στην δουλειά σου;

 

Οι δημόσιες σχέσεις παίζουν ρόλο σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας μας και ολόκληρης της ζωής μας. Φυσικά έχουν απόλυτη ταύτιση με τον επαγγελματικό τομέα. Προσωπικά όμως διαλεγω να συνεργάζομαι μόνο με ανθρώπους που εκτιμώ σαν προσωπικότητες,όπως ο ΝΙΒΟ και ο Μαρκετάκης,που θεωρώ και φίλους μου,αλλιώς δεν συνεργάζομαι. Αυτό επειδή δεν με ενδιαφέρει το κέρδος χωρίς να υπάρχει εκτίμηση και κοινή πλεύση, δεν με ενδιέφερε ποτέ και όπως λέω, ότι είσαι στο σχολείο είσαι και στο γηροκομείο οπότε ο άνθρωπος δεν αλλάζει.

 

7)Όταν συνεργάζεσαι με έναν καλλιτέχνη εμπνεεσαι από τον ίδιο?

 

Είναι ανάλογα την συνεργασία αλλά συνήθως για να συνεργαστώ πρέπει να έχω μαζί του την δεδομένη στιγμή,κοινή σκέψη για το απότελεσμα και φυσικά η έμπνευση είναι αμφίδρομη και από τις δυο πλευρές εφόσον υπάρχει χημεία!!

 

 

8)Τι θα δούμε από εδώ και πέρα τι θα περιμένουμε;

 

Νέες συλλογές διαφορετικές με ωραίες φωτογραφίσεις και μέσα από αυτες τη συνέχεια της ιστορίας της ζωής μου. Και να πω εδώ ότι έχω ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της τελευταίας μου συλλογής,που θα ηθελα να αποφασίσω εγώ πότε θα κυκλοφορήσει. Σήμερα ομως ελπίζω να περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα μέχρι να δημοσιευτεί! Και όλο αυτό διότι όπως έλεγαν και οι σοφοί αρχαίοι Έλληνες «Φιλοσοφία εστι μελέτη θανάτου»

 

 

9)Που μπορεί να σε βρούμε;

 

Είμαι σκουφα 60α & μασσαλιας στο Κολωνάκι,Τρίτη έως Σάββατο.

 

 

10)Ποιοι έχουν περισσότερες ιδιοτροπίες άντρες ή γυναίκες?

 

Χμμμ ιδιοτροπίες ε; Μάλλον έχω εγώ περισσότερες οπότε δεν προλαβαίνουν να έχουν οι πελάτες μου!Χαχαχα Να προσθέσω ότι ειμαι πάντα ευγενικός με τους ευγενικούς.

 

 

11)Πώς συνδυάζεις προσωπική ζωή και επαγγελματικά;

 

Δεν είναι κάτι διαφορετικό! Το επαγγελματικό μου κομμάτι είναι κομμάτι και της προσωπικής μου ζωής, δλδ το μεταφέρω και στη σχέση μου. Τουλάχιστον την καλλιτεχνική φύση αυτού. Είμαι με μια γυναίκα,την Αντζέλικα Γιασεμή που έχει εκπληκτική αισθητική. Εκτός από ,γυμνάστρια,μοντέλο,influencer ασχολείται και με την ζωγραφική και έτσι εφόσον είναι καλλιτεχνική φύση μπορεί να αντιληφθεί και να με βοηθήσει σε πολλούς τομείς.

 

 

12) Oικογένεια είναι κάτι που σε ενδιαφέρει?

 

Είμαι έτοιμος να δημιουργήσω οικογένεια και μετά από το συμβάν στις 25 Μαΐου που ανέφερα πιο πάνω θα ηθελα και άμεσα να κάνω μια κόρη και να την ονομάσω ΜΑΡΣΑ.

 

 

13) Έχεις κρατήσει φιλίες με καλλιτέχνες που έχεις συνεργαστεί?

 

Ναι φυσικά. Θα πω τους πιο κοντινούς και ας με συγχωρέσουν οι υπολοιποι,η και όχι!χαχα Με τον Νιβο είμαστε πολύ κοντά και του έχω μεγάλη αδυναμία οπως φυσικά και με τον αγαπημένο μου Μαρκετάκη επίσης με την Νταντα ,Κιάμο, Χρύσπα, Tus, Snik, Stan, Στανκογλου, Αλέξανδρο Ρήγα, Αλεξ Καββαδιά και από τον χώρο του μόντελινγκ-παρουσίασης τον Δημήτρη Αλεξάνδρου που είναι και πολύ κοντινός μου φιλος αλλά και φυσικά άφησα για το τέλος τον κολλητό-αδερφό μου,που είναι ο Γιώργος Μανικας. Η τέχνη της ομορφιάς άλλωστε είναι ίσως και η μεγαλύτερη μορφή τέχνης από αρχαιοτάτων χρόνων και αυτός είναι τόσο όμορφος εξωτερικά όσο και εσωτερικά! Λοβ γιου Γιώργο δημοσίως.

Facebook