Πέμπτη 28.05.2020

Σπύρος Πούλης:Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι!

δημοσίευση | 15/10/2019 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

Σπύρο μου καλησπέρα μίλησε μας για τις παραστάσεις που ετοιμάζεται φέτος εδώ στο θέατρο χυτήριο.

 

Μας φιλοξενεί στο θέατρο Χυτήριο η φίλη μας η Βάσια η Παναγοπούλου και την ευχαριστούμε για αυτό. Εμείς ήρθαμε για λίγο εδώ το καλοκαίρι  με την παράσταση’’ τρεις φόνοι καμία κηδεία’’ και μας έγινε η πρόταση να παίζουμε δευτερότριτα και έπειτα ήρθε η πρόταση  για παρασκευοσαββατοκύριακο να παίζουμε ένα άλλο έργο. ‘Ετσι λοιπόν κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή θα παίζουμε ένα ισπανικό έργο το οποίο λέγεται Φούγκα, Υπουργική απόδραση. Το έργο πραγματεύεται μία δωροδοκία ενός υπουργού στην Ισπανία  με πολλές ανατροπές .Οι Ισπανοί έχουν κάνει πολύ ωραία δουλειά τα τελευταία χρόνια στην συγγραφή.Η διανομή μας είναι πολύ όμορφη και αγαπημένη , ο Χάρις Γρηγορόπουλος , ο Γιώργος Παράσχος, η Καλή Δαύρη και η Ρόη Πεκτέση. Την σκηνοθεσία θα την κάνω εγώ , θα έχουμε και την βοήθεια του Βασίλη του Θομώπουλου  και ελπίζουμε ο,τι όλα θα πάνε καλά.

 

Συνεχίζεις όμως και με το ‘’Τρεις φόνοι, καμία κηδεία’’.

 

Ναι κάθε Δευτέρα Τρίτη  με τον Αποστολάκη και την Κατερίνα Μπιλάλη σε μία θεότρελη κωμωδία τριών εικόνων σε σκηνοθεσία Κ.Κυριακού με έναρξη 14 Οκτώβρη το Δευτερότριτο και 14 Νοέμβρη η Φούγκα.

Ποια πιστεύεις ότι είναι η ανταμοιβή του ηθοποιού πάνω στην σκηνή;

Για εμένα ανταμοιβή είναι για εμένα απλά και μόνο το ότι ανεβαίνω πάνω στην σκηνή. Αυτό μου αρέσει .Είναι για εμένα ένα παιχνίδι δεν είναι δουλειά το να είσαι ηθοποιός . Φυσικά ανταμοιβή είναι και το χειροκρότημα του κόσμου . Όμως δεν παίζουμε θέατρο για να γίνουμε πλούσιοι και να αποκτήσουμε δόξα, αν κάποιοι νέοι το σκέφτονται έτσι να τους ενημερώσω ότι κάνουν λάθος.

 

 

Πως σου φαίνεται το τηλεοπτικό τοπίο φέτος;

 

Δεν έχω δει πολλά πράγματα γιατί τρέχω πολύ με τις πρόβες. Ωστόσο χάρηκα γιατί έχουν ξεκινήσει αρκετές δουλειές και άρχισε να κινείται το πράγμα στην μυθοπλασία  αυτό είναι πολύ καλό για όλους . Και από ότι ακούω από τους γύρω έχουν γίνει αξιόλογες δουλειές και έτσι να συνεχίσουμε.

Από την μέχρι τώρα πορεία σου ποιο είναι το όνειρο που δεν έχεις πραγματοποιήσει;

Ξέρεις δεν κάνω σχέδια τρελά, εγώ  αφήνω  τα πράγματα να προκύπτουν και να έρχονται . Ωστόσο στόχος μου είναι οι άνθρωποι και οι όμορφες και καλές συνεργασίες και όχι κάποια έργα .

 

 

Προτεραιότητα σου είναι η δουλειά ή η οικογένεια;

 

Δεν υπάρχει προτεραιότητα σε αυτά τα 2 γιατί είναι 2 διαφορετικά και ξεχωριστά πράγματα. Βέβαια η δουλειά του ηθοποιού μπλέκεται με την ζωή του ,  γιατί  η ζωή του ηθοποιού είναι και η δουλειά του . Τα παιδιά μας βέβαια έρχονται πάντα πρώτα!

 

 

Πολύ πρόσφατα ,μάθαμε για την επιτυχία της κόρης σου στο Πανεπιστήμιο. Υπερήφανος πατέρας;

 

Υπερήφανος πολύ γιατί εγώ ήμουν κακός μαθητής! Το χάρηκα πολύ και νομίζω ότι το χάρηκε και αυτή!

 

 

Απιστία . Την έχεις βιώσει στην ζωή σου;

 

Εγώ προσωπικά όχι αλλά από φίλους και παρέες πάρα πολύ! Πιστεύω ότι όταν ένας άνθρωπος απιστήσει τον έχει φτάσει  κάτι εκεί δεν πήγε μόνος του, κάτι τον ώθησε προς τα εκεί, άρα πο΄τε δεν φταίει μόνο ένας !

 

 

Έχεις κάνεις φιλίες μέσα στο χώρο που έχουν κρατήσει;

 

Ναι πολλές φιλίες γιατί έχω ξεκινήσει από 18 χρονών. Έχω αρκετούς και καλούς φίλους μέσα από την δουλειά. Τον Θομώπουλο , τον Μποστατζόγλου  και άλλοι πολλοί και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

 

 

Πως αντιμετωπίζεις τον τίτλο ‘’ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς σου ‘’;

 

Είναι ένας πολύ μεγάλος τίτλος αυτός. Εγώ πάντα από μικρός ήθελα να φαίνομαι μέσα από την δουλειά μου και μόνο και θέλω να παίζω όσο καλύτερα μπορώ αυτό το παιχνίδι. Γιατί το θέατρο όπως σου είπα παραπάνο είναι ένα παιχνίδι.

 

 

Πιστεύεις ότι η κρίση έχει επηρεάσει την δουλειά σας;

 

Ναι πολύ!

 

 

Υπάρχει κάποια δουλειά στην τηλεόραση  που την έχεις ζηλέψει με την καλή έννοια;

 

Το νησί μου άρεσε πολύ αλλά όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο που να έχω ζηλέψει.

 

 

Μία ευχή για το site μας;

 

Να ευχηθώ μετά την τηλεόραση να πάει και στο κινηματογράφο κι εσύ να είσαι πάντα όμορφη και λαμπερή  και να κάνεις πάντα όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα και στo site και στη τηλεόραση.

 

photo: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Facebook