Τρίτη 28.01.2020

Αποστόλης Βελώνης: Ο στόχος είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του άλλου!

δημοσίευση | 23/07/2016 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την τέχνη της κομμωτικής και πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτή;

 

Είμαι γύρω στα 26 χρόνια κομμωτής. Την απόφαση δεν νομίζω ότι την πείρα κάποια συγκεκριμένη στιγμή στην ζωή μου. Το ήθελα πάρα πολύ από μικρό παιδί. Φαντάσου ότι από μικρός κούρευα τις κούκλες που είχαν οι ξαδέρφες μου και τους έφτιαχνα τα μαλλιά, με μαχαίρια, βούρτσες, με ότι έβρισκα μπροστά μου.(γέλια)

 

 

Πόσο δύσκολος είναι αυτός ο χώρος και τι δυσκολίες έχεις αντιμετωπίσει μέσα στα τόσα χρόνια της δουλειάς σου;

 

Ο κάθε χώρος είναι δύσκολος. Ο δικός μας χώρος τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολος και πολύ ανταγωνιστικός. Καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός γιατί με αυτό τον τρόπο γίνεσαι και καλύτερος αλλά πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο σε όλο αυτό. Χρειάζεται συνεργασία και μέτρο στον ανταγωνισμό , να τον χρησιμοποιείς για εσένα , για να γίνεσαι καλύτερος εσύ και όχι για να βγάλεις το μάτι του άλλου!

 

 

Πιστεύεις ότι το internet βοηθάει την δουλειά σου;

 

Φυσικά βοηθάει! Γιατί μπορείς μέσα από τον internet να δει ο κόσμος την δουλειά σου και να σε προτιμήσει, αν φυσικά του ταιριάζεις για να περιποιηθείς τα μαλλιά του!

 

 

Στα χέρια σου έχουν αφεθεί αρκετές επώνυμες κυρίες της ελληνικής showbiz. Μίλησε μας για μερικές από αυτές.

 

Έχουν αφεθεί πολλές. Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα, Ελένη Βιτάλη και πολλές άλλες , μοντέλα , παρουσιάστριες δεν θέλω να αδικήσω καμία σου είπα κάποιες έτσι που μου ήρθαν στο μυαλό τώρα.

 

 

Έχεις αντιμετωπίσει περίεργες συμπεριφορές στο παρελθόν πάνω στην δουλειά σου και αν ναι πως τις αντιμετώπισες;

 

Από την στιγμή που έχεις να κάνεις με ανθρώπους, έχεις να αντιμετωπίσεις πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες και προσωπικότητες. Αν μπορείς να μιλάς και να επικοινωνείς με τον άλλον, βρίσκεις τις φόρμες σου και συνεννοείσαι. Ο στόχος είναι να κάνεις τον άλλον να σε εμπιστευτεί. Μόλις αυτό συμβεί μετά όλα έρχονται από μόνα τους και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

 

 

Πως αντιμετώπισε το περιβάλλον σου την απόφαση σου να ασχοληθείς με την τέχνη της κομμωτικής;

 

Τους άρεσε. Λίγο με τον πατέρα μου είχαμε κάποια θέματα στην αρχή αλλά μετά όλα κύλησαν μια χαρά. Ήξεραν πως ότι και να μου έλεγαν εγώ θα έκανα εκείνο που ήθελα και αγαπούσα;

 

 

Τι είναι αυτό που ζητάνε συνήθως οι γυναίκες να κάνουν στα μαλλιά τους και ποιες είναι οι φετινές τάσεις του καλοκαιριού;

 

Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες είναι πολύ σταθερές και κλασσικές και υπάρχουν και γυναίκες που τους αρέσει να αλλάζουν. Εμένα μου αρέσουν οι γυναίκες που τολμάνε και δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα στα μαλλιά τους. Για φέτος το καλοκαίρι οι τάσεις προστάζουν κοντά μαλλιά, αρκεί να σου πηγαίνουν, ανοιχτά χρώματα, γήινα ξανθά της άμμου και φυσικά υπάρχουν τα μακριά φιλαριστά μαλλιά. Μεγάλη τάση για φέτος είναι οι κοτσίδες, τα ελεύθερα σπαστά μαλλιά, σαν να βγαίνεις από την θάλασσα!

 

 

Πως είναι τα πράγματα στην δουλειά σου σήμερα μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες;

 

Οπωσδήποτε είναι πολύ δύσκολα. Γίνονται μειώσεις σε όλα αλλά θα επιβιώσουμε, όπως όλοι οι Έλληνες!

 

 

Καριέρα και προσωπική ζωή συνδυάζονται;

 

Δύσκολα, αλλά καλό είναι να μπορείς να κρατάς και λίγο χρόνο για εσένα μέσα στην μέρα σου!

 

 

Πως φαντάζεσαι τον Αποστόλη σε 5 χρόνια από τώρα!

 

Θα έχω μεγαλώσει 5 χρόνια! Δ εν θέλω ούτε να το σκέφτομαι!(γέλια) Το ίδιο θα είμαι, χαρούμενος και ευδιάθετος!

 

 

 Έχεις αλλάξει πράγματα στην καθημερινότητα σου λόγο της κρίσης και τι προσαρμογές έχεις αναγκαστεί να κάνεις;

 

Το shopping! Έχουμε μαζευτεί πάρα πολύ!

 

 

Τηλεόραση. Σου λείπει; Θα ήθελες να είσαι πάλι σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ή είναι κάτι που δεν σε αφορά άμεσα;

 

Μαζί σου θα ήθελα! Μου έχει λείψει αυτό, γιατί περνάγαμε υπέροχα τότε ! Τώρα είμαι σε μία εκπομπή με το Γωγουλίνι και δίνω συμβουλές για μαλλιά! Και σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση που μου έκανες να γράφω για το fey’s style!

 

 

Ποιά είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια για τον χειμώνα που έρχεται και πως σκέφτεσαι να περάσεις το καλοκαίρι σου;

 

Επειδή ξέρεις πόσο λατρεύω την κομμωτική είπα να την επεκτείνω λίγο και κάνω και κομμωτική σκύλων! Μου αρέσει πολύ να περιποιούμαι τα σκυλάκια! Κάνω σεμινάρια και μαθήματα πάνω σε αυτό! Για τον χειμώνα δεν ξέρω τίποτα ακόμα το σίγουρο είναι η εκπομπή κάθε Σαββατοκύριακο και με όλα τα υπόλοιπα είμαι σε συζητήσεις!

 

 

Μία ευχή για το fey’s style;

 

Εύχομαι τα καλύτερα! Έχετε ανέβει πάρα πολύ μέσα σε ένα χρόνο και με εσένα στο τιμόνι είμαι σίγουρος πως θα το ανεβάσεις στα ύψη!

 

 

photo: Κωνσταντίνος Ιωάννου 

Η φωτογράφιση έγινε στο Αστειομεζεδόμπαρο το Εργαλείο Δεκελέων 4 Γκάζι

 

http://www.toergaleio.gr/

Facebook