Παρασκευή 10.07.2020

Ο Σπύρος Μπιμπίλας σε μια εκ βαθέων συνέντευξη για το Fey's Style

δημοσίευση | 25/04/2018 στην κατηγορία Συνεντεύξεις

-Θέατρο.
-Μεγάλη αγάπη. Υπάρχουν περιπτώσεις που αν δεν είχα το θέατρο, θα είχα πάθει βαθιά μελαγχολία.

-Τηλεόραση.
-Μ’ αρέσει πάρα πολύ, γιατί με αυτή έγινα τόσο γνωστός και με έχει αγαπήσει ο κόσμος, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση.

-Κινηματογράφος.
-Αυτός είναι μεγάλος έρωτας , γιατί το σινεμά είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο για τον ηθοποιό, μπορείς να κάνεις πολύ σπουδαία πράγματα, όταν έχεις έναν πολύ καλό σκηνοθέτη.

-Έρωτας.
-Αυτός με κρατάει σε νεανική διάθεση. Και τον αναμένω πάντα.

-Οικογένεια.
-Ουδέποτε είχα στα όνειρά μου να κάνω οικογένεια, γιατί δεν πιστεύω στον θεσμό έτσι όπως είναι σήμερα.

-Φιλία.
-Αυτή είναι ό,τι καλύτερο για μένα, η φιλία είναι αυτή που μας κρατάει στην ζωή. Μπορούμε να κάνουμε φιλίες στο διάβα του ταξιδιού της ζωής, πολύ σημαντικές, και να είναι οι φίλοι μας πολύ σπουδαιότεροι και από τους συγγενείς μας.

-Προδοσία.
-Ώχ! Την έχω υποστεί και είναι ό,τι πιο πληγωτικό μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο.

-Σέξ.
-Δεν το πολύ εξασκώ, πιά! (γέλια) Δεν είναι κάτι που είναι μέσα στα καθημερινά μου αλλά το έχω γευτεί με πάρα πολύ ωραίο τρόπο.

-Αχαριστία
-Ούυ! Την έχω εισπράξει πάρα πολύ, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βοήθησα πολύ και μερικοί από αυτούς με βλέπουν στον δρόμο και αλλάζουν πεζοδρόμιο γιατί ντρέπονται.

-Νέοι Ηθοποιοί.
-Τους λυπάμαι, γιατί ζούνε στην πιο άσχημη περίοδο που μπορεί να ζήσει ηθοποιός, μετά την κατοχή. Δουλεύουνε χωρίς λεφτά, χωρίς συλλογικές συμβάσεις… αλλά τους θαυμάζω ταυτόχρονα γιατί δουλεύουνε αυτοθυσιαστικά και πρέπει να υποκλινόμαστε μπροστά τους.

-Σπίτι του Ηθοποιού.
-Πολύ μεγάλο έργο για την Άννα Φόνσου, γιατί νομίζω ότι έκανε κάτι, που είχε άλλους σκοπούς όταν το ονειρευότανε και τελικά λόγω της μεγάλης κρίσης, έγινε τόσο χρήσιμο για πολύ κόσμο που δεν έχει ούτε να μείνει πια κάπου.

-Πολιτική.
-Με ενδιαφέρει άμεσα, με διεκδικούν πολλά κόμματα, εγώ δεν ξέρω σε ποιο κόμμα να πάω γιατί με έχουν απογοητεύσει οι πάντες. Παρόλα’αυτά όμως, δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε εκτός πολιτικής, δεν είμαι καθόλου apolitic , απλώς οι σημερινοί πολιτικοί με έχουν απογοητεύσει πάρα πολύ.

-Κοινωνία.
-Ώρα μηδέν; (γέλια) Έτσι όπως είναι σήμερα η κοινωνία διαμορφωμένη, έχει πάρα πολλά προβλήματα. Εάν δεν αποκτήσει ο ένας για τον άλλον, αγάπη, αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη αυτή η κοινωνία θα νοσεί πάρα πολύ, για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.

-Κακές συνήθειες.
-Εγώ προσωπικά, κακές συνήθειες, δεν έχω. Αλλά αυτοί που έχουν κακές συνήθειες, θα έχουν και τα κακά αποτελέσματα, των κακών συνήθειών τους. Εγώ προσπαθώ να τους βοηθήσω, να φύγουν απ’ τις κακές συνήθειες.

-Οικονομία.
-Της χώρας; Ή Δική μου; Θα σου πω. Η οικονομία της χώρας πάει φούντο! Για την οποία είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι. Ειδικά από μετά την μεταπολίτευση, όπου έπεσε η μεγάλη κλεψιά όλων, γι’ αυτό και είμαι απογοητευμένος, η οικονομία πήγε περίπατο.
Εγώ προσωπικά όμως, είμαι ένας άνθρωπος που είμαι τόσο οργανωτικός, που είχα οργανωθεί ακόμα και για την μεγάλη κρίση, ώστε να μην έχω πρόβλημα ακόμα και τώρα στα πολύ μεγάλα προβλήματα που περνάμε, τα οικονομικά. Δηλαδή, δεν είναι ότι μου ‘ρέει ο πλούτος’, αλλά, δεν πεινάω. Και βοηθάω τους άλλους.

-Επαγγελματικά Σχέδια.
-Παρότι έχουμε μεγαλώσει, συνεχώς έχουμε επιχειρηματικά σχέδια ωραία, θέλω να κάνω πολύ καλό σινεμά και θα συνεχίσω να κάνω θέατρο, μέχρι να πεθάνω, γιατί μου αρέσει πάρα πολύ.
 Ά!! Και επαγγελματικά σχέδια είναι και το βιβλίο. Έχουμε ένα βιβλίο που ετοιμάζεται και που νομίζω ότι θα ταράξει  λίγο τα νερά… “H αροκάρια των αγγέλων”.
- Θα πρέπει να φοβηθούν άνθρωποι από αυτό; 
- Όχι, αλλά να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει.

-Μια ευχή για το Fey’s Style.
-Α!, να συνεχίσει να υπάρχει, γιατί έτσι όπως διαμορφώνει τις συνεντεύξεις, μ’αυτό τον πρωτότυπο τρόπο, ε, είναι κάτι, πως το λένε, πιπεράτο , κάτι πολύ διαφορετικό.

-Ευχαριστώ πολύ!
-Παρακαλω!